Ouderportaal Social Schools

Inloggen Social Schools

Beurthonk werkt met Social Schools: een online communicatieplatform voor het basisonderwijs. Het doel is om ouders meer inzicht te geven in wat er gebeurt in de klas en op school.

Ouders ontvangen een uitnodiging per e-mail met daarin een link om een account te activeren. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Bekijk het filmpje

Hoe werkt het?

De leerkracht plaatst een bericht in de klas. Bijvoorbeeld over een sportdag, een excursie of informatie over de lesmethode waarmee gewerkt wordt. Als ouder kunt u deze informatie bekijken via een mobiele app of via de webapp. Heeft u een persoonlijk bericht aan de leerkracht? Dan kunt u met de leerkracht(en) een gesprek starten. Ook leerkrachten kunnen andersom een persoonlijk bericht naar ouders sturen. Het uitnodigen/inschrijven voor oudergesprekken gebeurd eveneens via Social Schools. 

App

In de Social schools app vindt u achter een inlog informatie over de klas van uw kind, over de verschillende oudercommissies, de schoolkalender en nieuwsberichten. Social Schools biedt een mobiele app voor iOS en Android, en een webapp. Voor de Windows phone is er nog geen aparte app. Wel past de webapp zich aan aan de grootte van het scherm, de webapp is dus ook prima bruikbaar op Windows toestellen.

De Social Schools community bestaat uit de schoolgroep (hoofdgroep) en daaronder alle klassen. Als ouder bent u altijd lid van de hoofdgroep, waarin we algemeen schoolnieuws delen, en lid van de groep van uw kind(eren). Hier wordt specifiek nieuws uit de klas geplaatst.

Iedere week ontvangen de ouders een update via de mail met alle berichten die er die week in de groepen geplaatst zijn.

U kunt aankondigingen uit de schoolagenda in de app exporteren naar uw telefoonagenda. Zo ontvangt u op tijd herinneringen voor o.a. sportdagen en andere evenementen.

Mail

Ouders kunnen ervoor kiezen om via de mobiele app of via de mail op de hoogte te worden gehouden door Social Schools. Via mail houdt in dat ouders een mail ontvangen zodra er een bericht in Social Schools app wordt geplaatst. Deze instellingen beheert u via het menu 'Notificatie instellingen' en 'Nieuwsbriefinstellingen'.

Afgesloten omgeving

Social Schools is een veilig, afgesloten platform. Alleen ouders die toestemming hebben gekregen van de school, kunnen in de omgeving. Ouders hebben alleen toegang tot de groepen van hun kinderen.

Nieuwsbrief "Beurtpraatje"

Iedere maand verspreiden we een nieuwsbrief naar alle ouders, genoemd: Beurtpraatje.
Dit Beurtpraatje wordt via Social Schools verspreid. In het Beurtpraatje leest u alle nieuwtjes en wetenswaardigheden van onze school. Ook wordt daar de agende van de volgende twee weken vermeld.